28 aprilie 2020


     57 DE CHEI ALE 
SUCCESULUI IN AFACERI

<< TREBUIE...>>
SI 
<<NU TREBUIE...>>



CELE MA BUNE REGULI DE BAZA SI PRINCIPII CARE VA OCROTESC DRUMUL SPRE REUSITA IN AFACERI:


1) TREBUIE CA , PUS IN FATA UNEI DECIZII, SA NU O IEI SPONTAN. GANDESTE-TE BINE! ACEASTA NU INSEAMNA NICIDECUM PIERDERE DE TIMP.

2) TREBUIE SA TII SEAMA INTOTDEAUNA DE DECIZIILE PE CARE LE-AI LUAT , MAI ALES CAND ESTI PE PUNCTUL DE A LUA O NOUA DECIZIE.

3) TREBUIE SA ACTIONEZI INTOTDEAUNA RATIONAL . NU TE ASTEPTA CA TOTI CEI DIN JURUL TAU SA PROCEDEZE LA FEL. A FI RATIONAL NU ESTE LUCRUL CEL MAI OBISNUIT SI MAI NORMAL PRINTRE SEMENII NOSTRII.

4) TREBUIE SA INVETI SA FACI FATA CU SENINATATE FRUSTRARILOR, MAI MARI SAU MAI MICI , CARE APAR ZILNIC. NU TE LASA ACAPARAT DE ELE SI IN NICI UN CAZ SA NU TE DUCA LA RENUNTARE.

5) TREBUIE SA TE OBISNUIESTI CU REFUZURILE, DAR SA NU LE ACCEPTI CA PE O FATALITATE. CONCENTREAZA-TI EFORTURILE PENTRU CA " NU" SA SE TRANSFORME INTR-UN " DA".

6) TREBUIE SA RISTI DIN CAND IN CAND UN MARE SALT INAINTE. O PRAPASTIE LATA NU POATE FI STRABATUTA CU PASI MARUNTI.

7) NU TREBUIE SA TE DEMOBILIZEZE NICIODATA PRIMELE SEMNE ALE UNEI CRIZE CE ITI AMENINTA AFACERILE. CONTINUA LUPTA CU SI MAI MARE DARUIRE.

8) NU TREBUIE SA OSCILEZI NICIODATA INTRE MAI MULTE HOTARARI. ALEGE-O PE CEA CARE TI SE PARE MAI BUNA. ASUMA-TI, IN MOD CONSTIENT, TOATE RISCURILE PE CARE LE PRESUPUNE ACESTE HOTARARI SI PREIA INTREAGA RASPUNDERE.

9) TREBUIE SA REZERVI SUFICIENT TIMP PENTRU CITIT. LECTURA ESTE PIATRA DE TEMELIE A INTELEPCIUNII CHIAR SI PENTRU SEFI.

10) TREBUIE SA ADMITI CA, INEVITABIL, AI SA FACI SI GRESELI. INCEARCA SA DESCOPERI CAUZELE SI AI GRIJA CA ELE SA NU SE MAI REPETE.

11) TREBUIE SA DESCOMPUI ORICE PROBLEMA  IN COMPONENTELE SALE . ELABOREAZA ALTERNATIVE SI ABTINE-TE SA EXCLUZI PREMATUR VARIANTELE CARE PAR A FI MAI SLABE.

12) NU TREBUIE SA AI AMBITIA DE A DESCOPERI DE FIECERE DATA ROATA.  CELE MAI STRALUCITE INVENTII S-AU REALIZAT DEJA. TIE NU-TI RAMANE DECAT SA LE APLICI CORECT, CONFORM SITUATIEI APARUTE IN FIRMA TA.

13)  TREBUIE SA-TI FACI INTOTDEAUNA TIMP PENTRU A TE GANDI. GANDIREA ESTE CHEIA SPRE PUTERE.

14) TREBUIE SA-TI RAPORTEZI TOATE DECIZIILE LA EFICIENTA LOR PRECONIZATA.

15) TREBUIE SA LASI CURATENIA SA DOMNEASCA PE BIROUL TAU, DACA NU VREI SA-SI IMAGINEZE MUSAFIRII CA IN CAPUL TAU AR FI ACEEASI DEZORDINE.

16) TREBUIE SA-TI REZOLVI ZILNIC CORESPONDENTA. NIMIC NU TREBUIE SA SE CUMULEZE INUTIL.

17) NU TREBUIE SA UITI CA TIMPUL ESTE CEL MAI DE PRET CAPITAL AL TAU. EVITA ORICE ACTIVITATE INUTILA.

18) TREBUIE SA-TI GASESTI ZILNIC TIMP DE RECULEGERE, DE RELAXARE , PENTRU MICI BUCURII. IN ACEST FEL TE RASPLATESTI PENTRU ATINGEREA CU SUCCES A  SCOPURILOR PE CARE TI LE-AI PROPUS.

19)  TREBUIE SA SOLICITI INDEPENDENTA SI INITIATIVA COLABORATORILOR TAI. TE VOR RASPLATI  PRIN CREATIVITATE, IMPLICARE SI REZULTATE EXCEPTIONALE IN ACTIVITATE.

20)  TREBUIE SA-TI MOTIVEZI COLABORATORII, LAUDANDU-I. NU TE COSTA NIMIC

21)  TREBUIE SA-TI CONSULTI, DIN CAND IN CAND, COLABORATORII: '' UNDE CREDETI CA GRESESC IN ACTIVITATEA MEA?''  ANALIZEAZA CU ATENTIE RASPUNSURILE PE CARE LE PRIMESTI, PE TERMEN LUNG, NU AI DECAT DE CASTIGAT.


22)  TREBUIE SA LE PERMITI PARTENERILOR DE DISCUTII SA-SI EXPRIME IN INTREGIME IDEEA SI SA-I ASCULTI ATENT. UNEORI AU SA-TI COMUNICE CEVA MULT MAI IMPORTANT DECAT TE-AI FI ASTEPTAT.

23) TREBUIE SA INVETI MEREU MAI BINE DIN GRESELILE ALTORA DECAT DIN ALE TALE SI SA AI GRIJA SA NU LE REPETI.

24) NU TREBUIE SA-TI TRATEZI COLABORATORII " DE SUS IN JOS", SI MAI ALES , NU-TI PIERDE RABDAREA, CHIAR DACA UNEORI ITI VINE GREU SA TE STAPANESTI.

25) NU TREBUIE SA-TI CRITICI COLABORATORII IN PREZENTA UNEI TERTE PERSOANE. APELEAZA LA CRITICA CONSTRUCTIVA , FACUTA INTRE PATRU OCHI, INTR-O MANIERA CINSTITA SI RESPECTUOASA.

26) TREBUIE SA-TI EVALUEZI COLABORATORII IN FUNCTIE DE PROPRIA LOR EFICIENTA SI NU DUPA SIMPATIILE PERSONALE PE CARE LE NUTRESTI. NU AVANTAJA PE NIMENI

27) TREBUIE SA TE ADRESEZI COLABORATORILOR TAI PE NUME- II VEI BUCURA CA II RECUNOSTI, IAR ACEST FAMILIARISM NU I-TI VA ALTERA IN NICI UN FEL AUTORITATEA.

28) TREBUIE SA LE MARTURISESTI COLABORATORILOR TAI  CEI MAI APROPIATI PLANURILE, DORINTELE SI VISURILE TALE: EI TE VOR AJUTA SA LE REALIZEZI.

29) TREBUIE SA LE MULTUMESTI COLABORATORILOR TAI MAI DES PENTRU REZULTATELE OBTINUTE. NU UITA CA EI PARTICIPA LA SUCCESUL TAU.

30) TREBUIE SA DAI MEREU MAI MULT DECAT ASTEPTI SA TI SE INAPOIEZE

31) TREBUIE SA LE ZAMBESTI PARTENERILOR TAI DE DISCUTII, CHIAR SI LA TELEFON. ACEST LUCRU, DESI NU SE AUDE, SE SIMTE

32) TREBUIE SA TE PREOCUPI DE CLIENTELA TA, CACI ESTE DIFICIL SI SCUMP SA CASTIGI NOI CLIENTI

33) TREBUIE SA-TI FACI O IMAGINE CORECTA, EVALUATA IN BANI, DESPRE VALOAREA PE CARE O ARE O ORA DIN TIMPUL TAU.

34) NU TREBUIE SA IEI CA UNITATE DE MASURA A EFICIENTEI TALE TIMPUL DE LUCRU AFECTAT, CI ORIENTEAZA-TE DUPA SUCCESUL ACTIVITATILOR INTREPRINSE.

35) NU TREBUIE SA TE INARCI SINGUR CU MAI MULTE PARERI DECAT POTI DUCE.

36) TREBUIE SA REZOLVI LUCRURILE CELE MAI IMPORTANTE SI MAI NEPLACUTE LA PRIMA ORA.

37) TREBUIE SA PUI ORICE LUCRU INAPOI LA LOCUL SAU OBISNUIT-ALTFEL RISTI SA PIERZI INUTIL TIMP CU CAUTATUL.

38) TREBUIE SA FI INTOTDEAUNA PUNCTUAL-ALTFEL PARTENERII TAI DE DISCUTIE VOR DEDUCE CA AI LUCRURI MAI IMPORTANTE DE REZOLVAT. IAR PENTRU TINE ESTE, DE FAPT, FOARTE IMPORTANTA PREZENTA SI PAREREA LOR.

39) TREBUIE SA STABILESTI , LA INCEPUTUL ORICAREI DISCUTII, DURATA ACESTEIA, SA O ADUCI LA  CUNOSTINTA PARTENERILOR TAI DE DISCUTIE SI SA TE INCADREZI IN ACEST TIMP.

40) TREBUIE SA SCRII INTOTDEAUNA SCRISORI SCURTE. ASTFEL, IROSESTI TIMPUL TAU SI AL DESTINATARILOR.

41) TREBUIE  SA PORTI PERSONAL TRATATIVELE IN VEDEREA ELABORARII PLANULUI DE FINANTARE CU CONDUCATORUL BANCII. NUMAI TU POTI NEGOCIA CU ADEVARAT. UN ANGAJAT OARECARE CUNOASTE PROCEDURA DE RUTINA SI ESTE MEREU PUS IN SITUATIA DE A SE CONSULTA CU SUPERIORII SAI PENTRU A LUA O DECIZIE.

42) TREBUIE SA TE LASI ANTRENAT IN INVESTITII IN CARE RENTABILITATEA ESTE MAI MARE DECAT SUMA REPREZENTAND ACUMULAREA DOBANZILOR SI IMPOZITELOR.

43) NU TREBUIE SA INTRETII RELATII CU O SINGURA BANCA. COMPARA MEREU CONDITIILE IMPUSE DE MAI MULTE BANCI, IN VEDEREA ALEGERII SOLUTIEI CELEI MAI BUNE

44) TREBUIE SA INTRI IN DATORII DOAR IN LIMITELE IN CARE LE POTI RAMBURSA LA SCANDENTA

45) TREBUIE SA TE FERESTI IN PRINCIPIU DE DATORII. URMEAZA CU INCREDERE SFATUL IN CAZ CA TE INDOIESTI, IA MAINILE DE PE BANII STRAINI.

46) TREBUIE SA ACORZI TERMENE DE PLATA DECALATE DOAR CLIENTILOR BUNI PLATNICI A CAROR BONITATE ITI ESTE CUNOSCUTA.

47) TREBUIE SA TE GANDESTI LA CEVA NOU IN PERIOADA IN CARE AFACERILE TALE SUNT PROSPERE. INOVATIA CERE TIMP, IAR DIVERSIFICAREA NU ARE VOIE SA FIE NICIODATA O SOLUTIE INTR-O SITUATIE CRITICA.

48) TREBUIE SA ANALIZEZI MAI MULTE OFERTE INAINTEA UNEI COMENZI. OPTEAZA PENTRU CEA MAI BUNA SI NU PENTRU CEA MAI IEFTINA.

49) TREBUIE SA RECURGI LA SCONTARE IN ORICE SITUATIE IN CARE ESTE POSIBILA ACEASTA  ALTERNATIVA-EA REPREZINTA RESURSA MONETARA CEA MAI IEFTINA.

50) TREBUIE SA ELABOREZI UN PLAN DE INTRARI-INCASARI SI SA-L CONFRUNTI CU UN PLAN DE IESIRI-PLATI. CU CAT MAI DES, CU ATAT MAI BINE.

51) TREBUIE SA DETII INTOTDEAUNA INFORMATII  EXACTE , LA ZI DESPRE PIATA SI OPORTUNITATI.

52) TREBUIE SA FI MEREU IN PAS CU TIMPUL, ALTFEL EL FUGE DE TINE, IAR TU DUPA EL.

53) TREBUIE SA ITI IMPUI SA FI DESTINS CHIAR SI IN SITUATIILE CELE MAI DEZAGREABILE. LA URMA URMEI, NIMIC NU ESTE MAI IMPORTANT DECAT SANATATEA SI PUTEREA TA DE MUNCA.

54) TREBUIE SA TE ADRESEZI CELOR MAI BUNI COLABORATORI. DACA SUNT CU ADEVARAT BUNI, ITI VEI ECONOMISI SI TIMP SI BANI.

55) TREBUIE SA-TI PASTREZI MEREU STANDARDUL DE VIATA.

56) TREBUIE SA VISEZI MEREU LA MAI BINE SI SA INCERCI SA TRANSFORMI VISUL IN REALITATE.

57) TREBUIE SA-TI FACI DESEORI '' CINSTE'' CU CATE CEVA, CACI O MERITI CU PRISOSINTA, SI LA URMA URMEI, CINE ALTUL DECAT TINE POATE APRECIA MAI BINE ACEASTA?






























































































































DINCOLO DE CURGEREA TIMPULUI SI DE CUGETAREA ZEILOR, ESTE FOCUL CEL VIU SI VESNIC, DIN CARE VIN TOATE SI PRIN CARE PRIND VIATA TOATE CELE CE SUNT. TOTUL SI NIMICUL SUNT SUFLAREA SA, GOLUL SI PLINUL SUNT MAINILE SALE, MISCAREA SI NEMISCAREA SUNT PICIOARELE SALE, NICAIERI SI PESTE TOT ESTE MIJLOCUL SAU, IAR CHIPUL SAU ESTE LUMINA. NIMIC NU ESTE FAPTUIT FARA DE LUMINA SI TOT CE VINE DIN LUMINA ESTE VIATA SI IA FAPTURA.
*
PRECUM FULGERUL ADUCE LUMINA, SI DIN LUMINA TUNETUL SI FOCUL CE SE REVARSA, ASA ESTE SI GANDUL OMULUI. EL TRECE IN VORBA OMULUI SI APOI IN FAPTA SA. DECI, IA AMINTE LA ASTA, CACI PANA LA FOCUL CE ARDE TREBUIE SA FIE O LUMINA SI UN TUNET. LUMINA OMULUI ESTE GANDUL SAU SI ACEASTA ESTE AVEREA SA CEA MAI DE PRET. LUMINA PRINDE PUTERE PRIN CUVANT, IAR VOINTA OMULUI APRINDE FOCUL PRIN CARE SE FAPTUIESC TOATE CELE CE SUNT IN JURUL SAU.
*
FI CA MUNTELE CEL SEMET SI RIDICA A TA LUMINA MAI PRESUS DE CELE CE TE INCONJOARA. NU UITA CA ACEIASI PASI II FACI IN VARFUL MUNTELUI CA SI IN JOSUL SAU, ACELASI AER ESTE SUS , CA SI JOS, LA FEL CRESTE COPACUL IN VARF DE MUNTE, CA SI IN JOSUL SAU, LA FEL LUMINEAZA SOARELE PISCUL CEL SEMET, CA SI IN PAMANTUL CEL NETED.
*
FI CUMPATAT CA PAMANTUL SI NU VEI DUCE LIPSA DE NIMIC.
CREANGA PREA PLINA DE ROD ESTE MAI REPEDE FRANTA DE VANT, SAMANTA PREA ADANCA NU RAZBATE, IAR PREA MULTA APA II STINGE SUFLAREA.
*
IA AMINTE LA COPACUL CEL FALNIC, CU CAT ESTE MAI INALT CU ATAT RADACINILE SALE SUNT MAI ADANCI IN PAMANT, CACI DIN PAMANT ISI TRAGE TARIA, NU UITA ASTA. CU CAT TE RIDICI MAI MULT, CU ATAT TREBUIE SA COBORI MAI MULT, CACI MASURA RIDICARII ESTE ACEEASI CU MASURA COBORARII.
*
PUTEREA OMULUI INCEPE CU VORBA NEROSTITA, EA ESTE ASEMENI SEMINTEI CARE INCOLTESTE, NICI NU SE VEDE CAND PRINDE SUFLARE DE VIATA. LUMINA SEMINTEI ESTE CEA CARE O RIDICA, PAMANTUL ESTE CEL CE-I DA HRANA, APA II DA VIGOARE, IAR RABDAREA O IMBRACA CU TARIE.
*
PRIVESTE RAUL SI IA AMINTE LA INVATATURA SA. LA INCEPUT
ESTE DOAR UN FIRICEL DE APA, DAR CRESTE TOT MAI MARE, CACI VINE DE LA CE ESTE MAI MARE SI LUCRURILE ASA TREBUIESC IMPLINITE, PRIN FIREA LOR. ASEMENEA ESTE SI GANDUL CEL BUN SI DREPT RANDUIT, EL ISI FACE LOC PRINTRE PIETRE SI STANCI, NU TINE SEAMA DE NIMIC, ISI URMEAZA DRUMUL SI NIMIC NU-I STA IN CALE. APA CU APA SE ADUNA, SI IMPREUNA PUTEREA ESTE SI MAI MARE.
*
IA SEAMA DE TAINA ACEASTA SI NU O UITA: ACEL FIRICEL DE APA STIE UNDE VA AJUNGE, CACI UNA ESTE CU PAMANTUL SI TOATE CELE CE-I VIN IN CALE NU IL POT OPRI PANA LA SFARSIT. ASTFEL SA IEI SEAMA LA GANDUL TAU UNDE TREBUIE SA AJUNGA SI VEI VEDEA CA NIMIC NU POATE OPRI DRUMUL SAU. SA-TI FIE GANDUL LIMPEDE PANA LA SFARSIT; MULTE SE VOR IVI IN CALEA SA, CACI FIREA LUCRURILOR DIN JUR ESTE MISCATOARE ASEMENI APELOR. APA CU APA SE INTALNESC, PAMANT CU PAMANT SI MUNTE CU MUNTE.
*
IA SEAMA LA GANDUL CEL RAU, FERESTE-TE DE EL CA DE FULGER, LASA-L SA SE DUCA PRECUM A VENIT, CACI TE-NDEAMNA LA LUCRURI NEFIRESTI.
FERESTE-TE DE VORBELE DESARTE SI DE NEADEVAR, SUNT CA PULBEREA CAMPULUI CE-TI ACOPERA OCHII, CA PLASA PAIANJENULUI PENTRU MINTEA SI SUFLETUL TAU. ELE TE INDEAMNA LA TRUFIE, INSELACIUNE, HOTIE SI VARSARE DE SANGE, IAR ROADELE LOR SUNT RUSINEA, NEPUTINTA, SARACIA, BOALA, AMARACIUNEA SI MOARTEA.


smr

Una dintre lecțiile de viață foarte importante pe care fiecare dintre noi ar trebui să le învețe! Trebuie să ne debarasăm de dorința de a ne...